Sep 4, 2011

kenali simbol SYAITAN...

kalau kita tengok simbol kat atas nyh
macam dah biasa kan
mmng la..boleh dikatakan seluruh manusia di muka bumi nyh
pernah membuat simbol mcam nyh
kononnya rock la tuh
kononnya stail la kalau buat macam tuh
aku pon kadang2 pernah jugak buat macam tuh
tapi masa tuh aku x tau apa2 pon pasal simbol nyh
sampai la aku search kat pak cik google
baru la aku jumpa apa sebenarnya maksud simbol yang selalu
kita agung2kan sangat nyh


merujuk kepada pencipta bahasa2 isyarat utk
orang bisu dan pekak iaitu HELEN KELLER
simbol ini dicipta untuk membawa maksud 'I LOVE YOU'
sehingga la sekarang nyh isyarat tangan ini telah diterima pakai
sebagai isyarat yang UNIVERSAL untuk semua bangsa
bagi menggambarkan perasaan 'AKU CINTA KAMU'
namun analisa TEXE MARRS di dalam buku CODEX MAGICA
yang dikarang oleh die sendiri telah mendedahkan suatu tanda
yang jelas bahawa simbol ini sebenarnya digunakan
oleh golongan2 tertentu sebagai menunjukkan sifat PENYEMBAHAN
dan rasa cinta kepada unsur2 KESYAITANAN
beliau menyimpulkan bahawa simbol ini sebagai membawa maksud
I LOVE YOU,SATAN

kalau kita nak ikutkan memang banyak simbol nyh yang pernah
kita tngok
aku bagi contoh filem SPIDERMAN
yang mempamerkan simbol TANDUK SYAITAN dalam aksi die
kita jugak tahu bahawa orang yng cipta cerita nyh
berbangsa YAHUDI,,jadi sudah tentu la mamat nyh
x akan lepaskan peluang untuk terapkan simbol2 yang bersifat
KEYAHUDIAN dalam cerita dia,,,betoi dak?
jadi apabila adik2 kita yang kecik2 nyh p baca komik dia
p tengok cerita dia,,ada yang sampai fanatik sangat dengan SPIDERMAN
mudah sangat nak meniru perilaku aksi watak nyh

tapi sayang masyarakat dunia umumnya dan orang islam khususnya
dibuai dgan dongengan adiwira ciptaan YAHUDI
yang hanya memikirkan bagaimana untuk menggoyahkan
KEIMANAN DAN KETAUHIDAN dalam jiwa kita..
jadi semua ini terpulang kepada diri kita sendiri
macam mana kita nak menilainya
memang ramai yng cakap kalau kita x tau x pe kan
mmng la tapi apabila kita dah tahu x kan kita msih nak buat jugak
sendiri fikirlah,,kita manusia yang banyak melakukan kesilapan
jadi masih ada masa untuk kita berubah dan sekaligus menegakkan
agama kita yang semakin goyah akibat masalah duniawi
yang semakin melampau sejak akhir2 ini
jadi sendiri fikirlah,,,ini untuk kebaikan kita bersama


No comments: