Oct 31, 2011

bila dah popular..berubah mendadak dadak dan dadak...


biasa lah manusia....itu ja yang mampu nak kata...
daripada biasa-biasa ja..tiba-tiba berubah sekelip mata apabila sudah popular!!! ini bukan kes cemburu..sekian
apa dah jadi??? biasa la orang dah famous weh mestilah berubah mendadak dadak dan dadak..perlu ka rasa pelik??memang tak la..

cop2 kalau berubah ke arah kebaikan..aku hanya mampu kata alhamdulillah la kan..tapi perubahan anda membuatkan orang ramai rasa nak baling ais batu sahaja kat muka anda..sebab terlalu suka dengan perubahan anda..kadang-kadang aku pun heran popular macam tak kena gaya..berubah sampai bukak tudung la katakan lagi tak kena gaya...semua ko buat semua orang nak ikot..padahal tak dak faedahnya pon..sikit benda ja ko buat semua orang pandang..apa kes????perubahan ko kadang2 boleh merubah pandangan orang kat ko..hebakk ko..dijulang-julang weh

BILA ORANG DAH POPULAR...

*hari nyh bukak akaun facebook,twitter,blog,myspace(layan lagi ka) ntah segala bagai apa yang ada semua tuh  habaq hang berduyun-duyun kawan dia..tak lebih tak kurang selagi hang boleh jadi kawan dia hang jadilah..tapi kalau kita buat pendaftaran untuk jadi ahli MEMBANTU ORANG SUSAH DI MALAYSIA..nyh nak cerita sampai sebulan pon boleh kira dengan jari aku+adik aku+kawan aku+sepupu sepapat aku =berapa la sangat weh..benda baik tuh buat dapat pahala lagi ..tapi ada ka ramai yang nak sertai?..donia,donia~~

*hang cakap sikit semua orang naik histeria+kena rasuk..tuh dia dok tergila-gilakan suara hang kot..cakap sikit ja,,hello ja pon..itu pon kak jemah bole pengsan.hebakk sungguh kuasa hang weh.yang aku heran 100x++ nyh apa la yang hangpa nak naik gila dengar suara depa..alahai cool2 sudah la weh jangan la sampai terjerit-jerit macam orang tak hengat dunia,,sumpa lagi seram suara ko kalau nak dibandingkan dengan hantu kak limah..meremang bulu roma weh..tapi kalau mak bagi nasihat sikit.awai2 jolok kapas dalam telinga(tak yah cita tau dah..paling hebakk pon buat2 pegang telinga cover)

*hang pakai tudung keluar rambut sejemput kat depan pon dah jadi trend..tuh dia punya cepat pengaruh hang orang ikut.tak tau la pulak lawa tang mana.tapi siyes aku tak suka la stail macam tuh tak menepati cita rasa la kot,,hangpa suka tak pa la pakai la nanty tanggung la sendiri kat akhirat macam tak tahu pulak..tapi bila ustazah dekat sekola pesan "kita kena pakai tudung ye..tutup aurat kita tuh..jaga maruah kita tuh"..nak cita kat hang ada kita ikut..haramnya nak ikut.buat muka tak tau ja

*hang buat status kat facebook hanya sekadar 'hello semua'..terharu cita hang tengok jumlah yang like..2000++ itu baru saja like komen tak tau nak habaq la kan..tapi cuba kita buat status macam tuh 100+ je yang like kalau boleh tak dak langsung yang like,,hahaha

*dulu dok kampung..bila dah popular dok bandaq..daripada pakai tudung tercabut weh semua tuh..terserlah la keperempuanan ko tuh..wah2 rambut dia lawa weh bergulung-gulung lagu maggi tuh.kemain lagi weh dah popular..itu semua dah jadi biasa dah weh bagi dia

*hanya orang-orang yang popular ja yang dia pandang dan tegur dan senyum..jumpa kawan-kawan lama+orang kampung dia buat tak tahu ja weh..macam tak pernah kenal selama nyh..ergghhh tolonglah faham..dia bole buat muka ketat lagi weh..tak pa yang penting kita dah sedekah senyum dah dia tak nak senyum balik..ada aku kisah???

*jerawat tumbuh seketul tang hidung ko pon orang boleh kata ko hensem/cantik lagi..tapi kalau ko tak popular..bukan tumbuh seketul tumbuh seciput ja pon orang dah rasa segan nak jalan dengan ko..panau sebulat suara kat lengan orang boleh kata biasa2 ja kalau popular..cuba kalau lengan kita ada panau sikit..woi hang nyh tak reti jaga badan ka..

*bahasa kau berubah..awesome..berapa lama practise nak ubah bahasa aku pon tak tahu..makan masa berapa bulan ntah..tambah2 kalau pandai cakap english.waduh-waduh terharu weh setiap kali press datang english ja yang dia cakap sampai tak reti-reti dah bahasa ibunda dia..hah..hebakk..sampai pening kepala mak tom dengar...


biasa-biasa sudah lah tak payah la nak over sangat..ok





p/s : kuatnya dia cakap...

No comments: